Covid-19 Informatie & Beleid

Covid-19 Informatie en Beleid

Door de wereldwijde Covid-19 pandemie zijn veel mensen lang onzeker geweest om een vakantie te boeken. Gelukkig is vrijwel overal de situatie genormaliseerd, maar we begrijpen goed dat er nog wel vragen zijn. Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn informeren we je graag over ons beleid omtrent boekingen, annuleringen, onze veiligheidsmaatregelen en de Bonvida vakantievilla’s in tijden van corona.

Boekingen & Annuleringen
Als je één van onze villa’s boekt, betaal je nooit alles vooraf. De betaling is in drie, min of meer gelijke, termijnen verdeeld, waarbij de laatste termijn pas op de dag van aankomst in Spanje betaald dient te worden. Lees meer over reserveren en betalen.

In uitzonderlijke tijden, zoals tijdens de pandemie, kunnen we je gelukkig verzekeren dat je in een overmachtsituatie de aanbetaling(en) niet kwijtraakt. We gaan in dit geval samen in overleg om de vakantie te verplaatsen naar een andere gewenste datum. We stellen ons zo flexibel mogelijk op, zodat je altijd recht blijft houden op je geboekte villa.

Wat is een overmachtsituatie?
Deze situatie ontstaat als wij jouw geboekte vakantievilla niet aan je kunnen leveren wegens geldende beperkingen die zijn opgelegd door de Spaanse overheid/ autoriteiten. Andersom kan gelden dat je thuisland reizen naar Spanje volledig verbiedt.

Er kunnen twee situaties ontstaan:

 1. Wij mogen en/of kunnen je niet ontvangen wegens geldende beperkingen die de overheid in Spanje heeft opgelegd. In overleg verplaatsen we de vakantie naar een nieuwe datum.
 2. Je besluit zelf de boeking te annuleren, ondanks er op dat moment geen beperkingen vanuit de Spaanse overheid / autoriteiten zijn opgelegd. In dit geval gelden onze annuleringsvoorwaarden. Bekijk deze in onze algemene voorwaarden 

Samenvattend: je boekt een mooie vakantievilla zonder risico om je aanbetaling kwijt te raken. Goed geregeld!

Een verblijf bij Bonvida is altijd corona-proof
Het is jouw vakantie, maar onze zorg. Wij zetten ons daarom volledig in om jouw veiligheid te waarborgen.

 • In- en uit check procedure is snel waarbij afstand gerespecteerd wordt.
 • Onze schoonmaakservice garandeert een 100% gedesinfecteerde villa.
 • Het linnengoed wordt professioneel gereinigd en afgesloten af-en aangeleverd.
 • Het zwembad wordt extra gereinigd zodat de waterkwaliteit optimaal is.
 • Algemeen onderhoud is op gepaste afstand en zonder direct contact.
 • Bij vragen en/of problemen zijn we voortdurend telefonisch bereikbaar.
 • In geval van nood kun je zelfs 24/7 op ons rekenen.

Handige links
Wij zijn op de hoogte van de actuele regels in Spanje, desgewenst informeren we je daarover bij bij aankomst en ontvang je van ons een laatste update van de dan geldende regels. Lees zelf alvast meer op de website van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) voor de richtlijnen of Raadpleeg de website van de Europese Unie voor recente reisinformatie.

Waarom Bonvida ook nu de beste keuze is
De Costa Brava, in het noorden van Spanje, is met eigen auto prima te bereiken. De afstand vanuit de Benelux landen bedraagt ca. 1400 km. Je bent dus niet afhankelijk van het vliegtuig en dat geeft rust. Maar, de villa’s van Bonvida hebben nog meer voordelen in tijden van Corona:

 • Privé villa’s zonder gemeenschappelijke of gedeelde ruimtes
 • Dunbevolkt gebied met veel bewegingsvrijheid
 • Privacy en op gepaste afstand tot andere villa’s
 • Privé sanitair en kookgelegenheid
 • Grote ruimtes met voldoende ventilatie en toegang tot terras & tuin

In de buurt tijdens je verblijf
Wij beseffen ons goed dat een vakantie naar het buitenland al spannend is onder normale omstandigheden, en dat dit voor velen inmiddels extra spannend is geworden. Daarom vinden we het fijn je te kunnen melden dat wij voortdurend in de omgeving aanwezig zijn om je te helpen, de weg te wijzen of gewoon gerust te kunnen stellen. Zo staat niets in de weg om optimaal van je welverdiende vakantie te kunnen genieten.

Zijn er nog vragen?
Neem dan gerust contact met ons op via de Live Chat, per mail [email protected] of telefonisch onder nummer (+34) 607 45 00 04.
Namens heel het Bonvida team: we zien enorm uit naar je komst!

Zonnige groet,
Jeannette Fiévez

Laatste update : 10 oktober 2022