Reizen met eigen auto

De Costa Brava is goed bereikbaar met eigen auto

Wil je graag met eigen auto op vakantie? Dan zit je goed, want de Costa Brava ligt in het noorden van Spanje en is perfect met de auto te bereiken. De afstand vanuit de Benelux-landen bedraagt ongeveer tussen de 1200 en 1400 kilometer.

Bereid je reis goed voor

De meeste mensen kiezen ervoor om met de auto naar Costa Brava te reizen. Begrijpelijk want je hebt in Spanje altijd je eigen vervoer bij de hand en je kan zoveel bagage meenemen als er in je auto past. Hoewel veel mensen de reis liefst zo snel mogelijk afleggen, kun je er ook voor kiezen om op je gemak af te zakken naar het zuiden. Hoe dan ook, zorg dat je goed voorbereid op reis gaat want dat zorgt voor een ontspannen begin van je vakantie. Op de website van de ANWB staat allerlei handige informatie over de autoreis naar Spanje.

Autoreis met kinderen

Een autorit kan veel energie vragen van kinderen. Zorg daarom voor verschillende spelletjes / apps op tablets en zoek tijdens de pauze een parkeerplaats met speeltoestellen. Dan blijft de sfeer op de achterbank ook gezellig!

Gaat de hond ook mee op reis?

De autoreis naar de Costa Brava is goed te doen, zeker als de hond het gewend is. Maar om extra spanning te voorkomen kun je het je hond natuurlijk zo comfortabel mogelijk maken. Geef hem voor vertrek naar Spanje minder eten dan normaal, de rest kan tijdens tussenstops. Laat de hond wel voldoende drinken en vries bijvoorbeeld voor vertrek een vriesbot in; een lekker koel hondenijsje waardoor hij onderweg ook vocht binnen krijgt (en hij heeft iets te doen!). En het allerbelangrijkste; laat de hond nooit alleen achter in de auto want bij buitentemperaturen van 22 graden kan het in de auto al heel heet worden! (+40C)

Lees meer over huisdieren

TIP: Sluit altijd een goede reis- en annuleringsverzekering af! Een ontspannen reis is belangrijk.

Lees meer over verzekeringen
Jeannette Fiévez Bonvida

Jeannette Fiévez

Bonvida Homes & Villas

Zijn er nog vragen?

Is er iets onduidelijk of wil je weten welke villa het beste bij je past? Neem gerust contact met ons op en laat je adviseren. Start een Live Chat, bel (+34) 607 450 004 of mail naar [email protected]

  • Is Bonvida aanwezig in Spanje?

    Ja, wij zijn permanent gevestigd aan de Costa Brava en zijn tijdens de vakantie je directe aanspreekpunt. Bij aankomst word je door ons persoonlijk ontvangen, en bij vragen zijn we voortdurend bereikbaar.

  • Is vertrek in de nacht mogelijk?

    Ja dit is mogelijk. In heel drukke tijden is het fijn om al heel vroeg in de ochtend of nog in de nacht te vertrekken. Soms moet je extra vroeg weg om op tijd op het vliegveld te zijn. Neem tijdens je verblijf contact met ons op en we bespreken samen hoe de sleutels kunnen worden ingeleverd.

  • Kan ik een elektrische auto opladen bij de villa?

    Ja, soms kan dit maar dit gaat altijd in overleg. Energiekosten zijn inbegrepen maar als auto’s worden opgeladen dient hier vaak extra voor betaald te worden. In de buurt zijn oplaadstations, inclusief snelladers.

Bekijk alle veelgestelde vragen