Gezond leven en meer genieten

Er zijn steeds meer mensen die naar Spanje emigreren want er zijn tal van redenen te bedenken om Nederland of België te verlaten. Het klimaat, luchtverontreiniging, de werkdruk, veel files, een duur en gehaast leven, de regelcultuur etc. Men wil een gezonder leven en meer genieten en dit kan in Spanje als nergens anders.

Het thuiswerken (remote) biedt meer bewegingsruimte en het internet heeft de wereld verkleind. Het is nu populair om in Spanje te wonen terwijl je op afstand in Nederland doorwerkt. En er liggen ook volop kansen voor zelfstandig ondernemers in Spanje, emigreren is daardoor voor velen een serieuze optie geworden.

We weten wat er allemaal op je afkomt en we kunnen je daarmee goed helpen.

quote icon

Wat moet je allemaal regelen?

Als je hebt besloten om naar Spanje te emigreren komt er veel op je af en is het nodig om eerst belangrijke keuzes te maken. Bepaal waar in Spanje je wil gaan wonen, of je een huis wil huren of kopen, en of je je eigen inboedel en auto meeneemt of niet. Er moeten ook andere essentiële zaken geregeld worden zoals een NIE-nummer (Spaans fiscaal nummer) aanvragen, een bankrekening openen en verzekeringen afsluiten. Allemaal zaken die je er eigenlijk niet bij kan hebben.

Wij zijn inmiddels 20 jaar in Spanje gevestigd en weten wat er allemaal op je afkomt. We spreken de taal vloeiend en hebben een breed netwerk waardoor we snel en effectief kunnen werken. Of het nou gaat om het vinden van jouw perfecte woonhuis of het aanvragen van een NIE, daar helpen wij je graag mee. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Wonen in Spanje is genieten, wij vertellen je graag waarom.

quote icon

De voordelen van wonen in Spanje

Wonen in Spanje is voor velen een droom die uitkomt. Het goede weer, het lekkere eten en het rustige tempo zorgt voor een betere levenskwaliteit. De meeste mensen die naar Spanje emigreren hebben daar geen minuut spijt van. Heb je emigratieplannen? Lees dan verder en ontdek welke voordelen wonen in Spanje voor jou heeft.

Het weer
Dit is meteen het bekendste voordeel: de zon schijnt bijna altijd in Spanje! Maar het land is groot dus het mediterrane klimaat verschilt per regio. Er valt echter weinig neerslag en in de winter is het nog aangenaam. Vooral de helder blauwe luchten en het licht spreekt aan en voorkomt een winterdip!

Eten
Als je van lekker eten houdt is Spanje perfect voor jou. De paella en tapas zul je al kennen, maar Spanje staat ook bekend om de creatieve gastronomie in sterrenrestaurants waarvan er zelfs enkele als beste restaurant ter wereld zijn bekroond. Het mediterrane eten is gezond want het is bewezen dat het de levensverwachting verhoogt. Dit komt ook door de relaxte Spaanse levenswijze met de warme maaltijd tussen de middag en de tapas in de avond.

Taal
De Spaanse taal is mooi en niet moeilijk, je leert het in de praktijk het snelst. Het is wel verstandig om vooraf een basiscursus Spaans te volgen want het beheersen van de taal zorgt ervoor dat je je sneller thuis voelt. In Spanje bestaan verschillende dialecten, zoals het Catalaans in Catalunya, en de meeste Spaanse gemeenten geven gratis taalles voor immigranten.

Mañana
Als het vandaag niet is, komt het morgen wel. In Spanje gaat alles rustiger, zonder haast en stress, en de dagen beginnen en eindigen laat. De productiviteit ligt lager maar als je hier eenmaal aan gewend bent wil je nooit meer terug. De rustige leefwijze is ook gezond; de levensverwachting in Spanje is één van de hoogste ter wereld.

Vriendelijke mensen
De Spanjaarden hebben temperament maar zijn vrolijk en vriendelijk. Steeds vaker spreekt men Engels, maar ze waarderen het als je de moeite doet om Spaans te praten. Men leeft meer buiten dan binnen en je merkt dat er saamhorigheid is. Op het terras van een willekeurige ‘cafeteria’ (koffiehuis) zit allerlei soorten publiek, je voelt je overal welkom en dat is fijn.

Cultuur en Natuur
Spanje biedt eigenlijk alles, daarom is het niet gek dat Spanje het meest geliefde vakantieland is. De vele stranden, de talloze landschappen en natuurgebieden op zowel het vlakke land als in de bergen, en de unieke musea en overblijfselen van duizend culturen maken Spanje een aantrekkelijk land. Voor levensgenieters is het leven in Spanje een droom die uitkomt; uitslapen en rustig opstarten, uitgebreid eten op een terras in de zon en samen veel tijd doorbrengen.

Goedkoop
Het leven in Spanje is goedkoop en dat merk je al in de horeca: een driegangen ‘menu del dia’ kost slechts 12 euro! Maar ook zaken als wegenbelasting, vaste woonlasten en kinderopvang zijn voordeliger dan in de rest van Europa. De leuke dingen in het leven zijn hier nog betaalbaar en dat verbetert de levenskwaliteit.

Siësta
Het slaapuurtje van de Spanjaarden is over de hele wereld bekend maar dit middagdutje is niet meer van deze tijd. De werktijden zijn wel nog steeds anders: men begint later op de dag, tussen de middag wordt uitgebreid gegeten en ‘s avonds werkt de Spanjaard langer door. In Spanje gaat echter alles op een rustig tempo en dat bevalt goed.

 

Is emigreren duur?

Nee, juist niet! Er zijn volop mogelijkheden om jouw Spaanse droom te verwezenlijken. Emigreren betekent wel dat je je leven in Nederland voor een groot deel opgeeft, en dat je in Spanje een nieuwe start maakt. De ene zoekt een huurhuis en een baan, de ander verkoopt zijn huis in Nederland en begint een eigen B&B in Spanje. Het Spaanse leven is goedkoper, maar ieder nieuw begin kost tijd en daarom zul je een kleine buffer moeten hebben om je draai te kunnen vinden.

Huizen in Spanje zijn aanzienlijk goedkoper dan in Nederland. Voor het bedrag waarvoor je in Nederland een tweekamerappartement koopt, koop je in Spanje een vrijstaand huis met een lap grond erbij. Huurhuizen zijn er voldoende en de huurprijzen liggen fors lager dan in Nederland. Je zult daarnaast merken dat alle kosten voor levensonderhoud minder duur zijn dan in Nederland. Dit zijn toch al een paar goede redenen om naar Spanje te emigreren?

Maak van je droom een plan.

quote icon
Jeannette Fiévez Bonvida

Jeannette Fiévez

Bonvida Homes & Villas

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor een persoonlijk gesprek en laat je adviseren. Start een Live Chat, bel (+34) 607 450 004 of mail naar [email protected]

PERSOONLIJK ADVIES
BREED NETWERK
TRANSPARANT
A-Z BEGELEIDING