Reisverzekering

Een reis- en annuleringsverzekering afsluiten is verstandig

Een reisverzekering is niet verplicht, maar kan wel handig zijn. De belangrijkste reden om een reisverzekering af te sluiten is dat je hulp krijgt in onvoorziene situaties. Denk aan het vervroegd afbreken van je vakantie of juist een langer verblijf door een ongeval of ziekte. Een annuleringsverzekering biedt dekking als je vakantie niet door kan gaan, je krijgt de reissom dan helemaal of voor een deel terug.

Vakantie is om samen onbezorgd herinneringen maken.

quote icon

Een reis- en annuleringsverzekering is snel online geregeld

Er zijn veel online aanbieders van doorlopende reisverzekeringen, je bent dan heel het jaar door verzekerd. Misschien heb je wel een eigen verzekeringsagent? De verzekering dien je af te sluiten in het land waar je woont.

Reisverzekering via de creditcard

Bij veel creditcards is een reisverzekering inbegrepen. Alleen zitten daar veel haken en ogen aan. Zo geldt de verzekering meestal alleen als de volledige reis is betaald met de creditcard. En de volledige reis betekent niet alleen het vervoer erheen, maar ook de huurauto, benzine, overnachtingen en etentjes. Daardoor is een creditcard-reisverzekering geen volwaardige vervanger van een doorlopende reisverzekering.

Basisdekking reisverzekering is soms niet voldoende

Met een standaard- of basisdekking krijg je noodhulp op reis, maar je kunt ook kiezen voor aanvullende dekkingen op je verzekering. Denk dan aan aansprakelijkheid en vervangend vervoer. Veel gezinnen rijden in de zomer naar het zuiden en mocht de auto onverwachts uitvallen dan zorgt de verzekeraar dat je weer snel door kunt in een vergelijkbare auto.

Hond mee naar Spanje?

De meeste reisverzekeringen dekken ziektekosten voor het reisgezelschap, maar niet voor de hond! Toch handig om dit extra af te sluiten. Vraag ook na of de WA-Verzekering dekking biedt voor schade en/of ongelukken in het buitenland.

Meer over huisdieren
Jeannette Fiévez Bonvida

Jeannette Fiévez

Bonvida Homes & Villas

Zijn er nog vragen?

Is er iets onduidelijk of wil je weten welke villa het beste bij je past? Neem gerust contact met ons op en laat je adviseren. Start een Live Chat, bel (+34) 607 450 004 of mail naar [email protected]

  • Hoe kan ik mijn boeking annuleren?

    Jammer, maar soms zorgt een onvoorziene omstandigheid dat je je boeking moet annuleren. Het is eventueel mogelijk om de boeking te verplaatsen naar een ander moment. Neem daarom altijd eerst contact met ons op en dan bespreken we samen de mogelijkheden.

  • Hoeveel bedragen de annuleringskosten?

    Dat ligt aan het moment van annuleren. Als je je boeking uiterlijk 8 weken voor verblijf annuleert dan zijn de annuleringskosten gelijk aan de eerste aanbetaling die is voldaan. Als je je boeking binnen 8 weken voor verblijf annuleert dan zijn de annuleringskosten gelijk aan de volledige huursom. Het is soms mogelijk om de boeking te verplaatsen naar een ander moment, er gelden dan enkel wijzigingskosten. Neem hiervoor contact met ons op dan bespreken we samen de mogelijkheden.

  • Is Bonvida betrouwbaar?

    Wij verhuren al meer dan 20 jaar luxe vakantievilla’s aan de Costa Brava, zijn hier gevestigd en hebben een ruime staat van dienst. We zijn geen grote maar wel een professionele verhuurder met veel ervaring en een breed netwerk. Onze villa’s hebben stuk voor stuk een eigen naam, worden exclusief door ons verhuurd en staan niet op websites van andere aanbieders. Met 60% vaste- en terugkerende gasten kunnen we gerust zeggen dat we een betrouwbare partij zijn die met veel passie heel het jaar door werkt aan de vakantie van velen. Twijfel je nog steeds? Bel ons dan gerust eens op! (+34) 607 45 00 04

Bekijk alle veelgestelde vragen