Een dagje Cadaqués

Cadaqués; het pareltje van de Costa Brava

Als je op vakantie bent aan de Costa Brava mag je dit witte Spaanse vissersdorp beslist niet overslaan! Cadaqués (je spreekt het uit als “ka-da-kes”) ligt in een prachtige baai, nabij Roses en het natuurgebied Cap de Creus, en telt slechts 2900 inwoners. De witte huizen van het oude Cadaqués staan op een kluitje rond de dorpskerk “Iglesia Santa María”. Via talloze smalle straten kom je beneden aan bij het romantische strand, met eromheen volop gezellige terrassen, restaurants, winkels en kleine markten. Kortom, een bezoek aan Cadaqués is een zeer geliefd uitstapje.

Cadaqués & Salvador Dalí

Midden twintigste eeuw vestigden zich een aantal bekende Spaanse kunstenaars in dit pittoreske dorpje. Pablo Picasso en Joan Miró droegen bij aan de bekendheid van Cadaqués en de surrealistische kunstenaar Salvador Dalí had een huis in Port Lligat (net buiten Cadaqués). Zijn standbeeld staat pal aan het strand en sinds 1997 is zijn huis een museum. Lees meer over Casa de Salvador Dalí

En natuurlijk Cap de Creus

De route naar Cadaqués is al bijzonder, je komt namelijk door het beroemde natuurgebied Cap de Creus. Salvador Dalí kwam hier vaak om inspiratie op te doen en dat begrijpen we! Er is een prachtig landschap, schitterende vergezichten, en duizend andere wonderen van de natuur. Ook geliefd onder wandelaars door de serene rust. Verder biedt dit beschermde natuurpark bijzondere baaien en duiklocaties.

La Casa Blau

Tussen de voor Cadaqués zo karakteristieke witte huizen staan ook enkele fraaie modernistische panden. Het meest bijzondere is Casa Serinyana ook wel “La Casa Blau” genoemd. Het in het oog springende gebouw (1910), van architect Salvador Sellés Baró, is versierd met blauwe keramiek en kunstig smeedwerk aan balkons en vensters. Adres: Plaza des Portitxó, 11 – 17488 Cadaqués.

Maak de mooiste vakantiefoto

Tussen de smalle straatjes door staat de Iglesia de Santa Mariá. Deze kerk staat op het hoogste punt van Cadaqués, met een prachtig uitzicht tot gevolg. Je kunt hier de geweldige foto’s maken van het uitzicht over de witte huizen en de betoverende zee. Adres: Calle Doctor Callis, 15 – 17488 Cadaqués.

Op vakantie naar de Costa Brava?

Bekijk hier onze villa’s

Deze vind je misschien ook interessant