Aankoopbegeleiding nodig?

Heb je het perfecte huis in Spanje al op het oog? Of sta je aan het begin van je zoektocht? We begeleiden je graag bij het vinden en kopen van jouw droomhuis. Door meer dan 20 jaar ervaring met de verhuur en aan- en verkoop van vakantiehuizen in Spanje weten we wat hier allemaal bij komt kijken. We bieden je daarom een A tot Z aankoopbegeleiding aan waarbij we enkel jouw belang dienen en zodat je vanaf zoeken tot aan notaris in goede handen bent.

Wij bevinden ons aan de Costa Brava maar opereren door heel Spanje. We kennen de omgeving tot in detail, spreken de taal vloeiend en hebben een breed netwerk. Hierdoor kunnen we snel een bezichtiging inplannen maar weten we ook scherp te onderhandelen. Zo betaal je nooit teveel!

In vier stappen naar je eigen huis in Spanje

Stap 1: Zoeken

Direct aan zee of landelijk in een dorp? Vrijstaand met privé zwembad of een Spaanse boerderij? Met jouw specifieke wensen gaan wij op zoek naar jouw tweede huis in Spanje. Vervolgens verkennen we samen de omgeving en overleggen we de resultaten.

Stap 2: Prijs en Onderhandeling

Wanneer we jouw droomhuis hebben gevonden kijken we kritisch naar de vergunningen, inschrijvingen en eigendomsbewijzen. Klopt de vraagprijs? Is de taxatie in orde, en met wie hebben we te maken? In overleg doen we een eerste bod en starten we de onderhandeling met de verkopers. Samen komen we tot de beste deal!

Stap 3: Financiering

Heb je een hypotheek in Spanje nodig? Dat is geen enkel probleem. Wij hebben goede ingangen bij de grote Spaanse banken en we zorgen ervoor dat je zo snel mogelijk wordt geholpen met een passende hypotheek.

Stap 4: Koopcontract en Notaris

We beoordelen de koopcontracten en andere belangrijke documenten van het huis zodat je niets over het hoofd ziet en weet wat je koopt. Op de dag van de notaris overdracht gaan we met je mee om alles uit te leggen en te vertalen zodat je met een gerust hart de officiële koopakte kunt ondertekenen. Gefeliciteerd! Je bent nu eigenaar van een huis in Spanje.

Een huis kopen in Spanje werkt net even anders

Onze werkwijze is persoonlijk, transparant en open. Waar veel makelaars dubbele belangen hebben en zich vooral richten op de verkoop van een huis sta jij bij ons als klant centraal, en staan we als een blok achter je. We zoeken alles tot in de puntjes voor je uit zodat je 100% zeker weet wat je koopt en zo kom je later niet voor onaangename verrassingen te staan.

Waarom een huis via Bonvida kopen?

  • Verzekerd van een huis met optimaal rendement
    Om een huis te verhuren moet het voldoen aan een aantal kenmerken om er een optimaal rendement uit te halen. Door onze kennis van de markt en jarenlange ervaring weten we wat hiervoor nodig is en kunnen we je meer dan goed adviseren.
  • Transparant en persoonlijk
    Net als onze vakantievilla’s houden wij ons graag weg van de massa. Op die manier kunnen we je zo persoonlijk en onafhankelijk mogelijk helpen en inzicht geven zodat je bent verzekerd dat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.
  • Perfecte beheersing van de Nederlandse én Spaanse taal
    Wanneer je een huis wilt kopen in Spanje staat de taalbarrière en complexe wetgeving je al snel in de weg. Gelukkig spreken wij vloeiend Spaans en werken we samen met Spaanse advocaten, fiscalisten en banken. Wel zo handig als het gaat om belangrijke documenten en onderhandelingen.

NIE nummer aanvragen

Als je een huis in Spanje wilt kopen heb je een NIE nummer nodig. Maar wat is nu precies een NIE? Het is een een fiscaal identificatienummer voor Buitenlanders ofwel in het Spaans Número de Identificación de Extranjeros (NIE). Het is een uniek, persoonlijk en exclusief nummer dat het Directoraat-Generaal van de Politie toekent aan buitenlanders.

Zonder NIE kom je niet ver in Spanje, want zelfs voor een telefoon abonnement of stroomaansluiting wordt er naar dit nummer gevraagd.

Een NIE kun je zelf bij de Spaanse ambassade in je eigen land aanvragen. Is er spoed, of heb je hulp nodig? Voor onze klanten vragen wij de NIE nummers direct in Spanje aan.

Jeannette Fiévez Bonvida

Jeannette Fiévez

Bonvida Homes & Villas

Vragen of meer informatie?

Wil je meer weten over aankoopbegeleiding? Neem gerust contact met ons op en laat je adviseren. Start een Live Chat, bel (+34) 607 450 004 of mail naar [email protected]

Bekijk villa's te koop
PERSOONLIJK ADVIES
A-Z BEGELEIDING
BREED NETWERK
TRANSPARANT