Veelgestelde vragen

Vragen over betalen

 • Hoeveel moet ik aanbetalen?

  De eerste aanbetaling is ca. 35% van de huursom. Uiterlijk 8 weken voor aankomst voldoe je de tweede aanbetaling (ca. 35%) en de rest betaal je bij aankomst. Exacte bedragen staan op je boekingsbevestiging, en je betaalt per bank. Lees alle informatie over betalingen op onze pagina over reserveren en betalen.

 • Hoe en wanneer betaal ik mijn boeking?

  Je betaalt je boeking via een bankoverschrijving. Nadat de boeking is goedgekeurd ontvang je van ons een boekingsbevestiging met daarop een overzicht van de kosten en de betaalgegevens. Je betaalt nooit alles vooraf, en altijd een deel bij aankomst. Lees uitgebreide informatie over aanbetalingen op onze pagina reserveren en betalen.

 • Welke betaalmogelijkheden zijn er?

  De aanbetaling gaat via bankoverschrijving. De betaling bij aankomst kan in contanten of via pin. (betaalkaart)

 • Kan ik ook online betalen?

  Nee, wij werken niet met online betalingen. Je betaalt bij ons via een bankoverschrijving.

 • Op welke bankrekening kan ik aanbetaling overmaken?

  Op je boekingsbevestiging staan onze bankgegevens vermeld. Deze ontvang je van ons per mail nadat de boeking is goedgekeurd en bevestigd.

 • Kan ik ook alles vooraf betalen?

  Ja, dit is mogelijk. Neem hiervoor contact met ons op.

 • Kan ik ook gespreid betalen?

  Komt de eerste en/of tweede termijn je niet goed uit? We stellen ons flexibel op en kunnen in overleg een extra betaaltermijn met je afspreken. Neem hiervoor contact met ons op.

 • Kan ik ook alles bij aankomst betalen?

  Nee, dit is helaas niet mogelijk. Je betaalt altijd een deel per bank. De laatste betaling kan wel bij aankomst worden voldaan.

 • Is mijn betaling goed ontvangen?

  Zodra we je betaling hebben ontvangen sturen we je een mailtje met de ontvangstbevestiging. Je betaling is dan goed ontvangen.

 • Hoe gaat de betaling bij aankomst?

  Bij aankomst betaal je het laatste bedrag, dit kan in contanten of via betaalkaart. (pin)

 • Hoeveel is de waarborgsom?

  De waarborgsom verschilt per villa, maar in de regel is deze 500,00 euro (soms 750,00 euro). Op je boekingsbevestiging staat de waarborgsom vermeld.

 • Wanneer betaal ik de waarborgsom?

  Bij aankomst betaal je de waarborgsom. Deze kun je enkel per betaalkaart voldoen (pinpas, debet of credit), dus niet in contanten.

Vragen over boeken

 • Hoe boek ik een vakantievilla bij Bonvida?

  Als je een mooie villa hebt gezien kun je deze gemakkelijk online boeken op onze website, de beschikbaarheid in onze kalenders zijn altijd 100% up-to-date! Lees hier alle informatie over boeken.

 • Hoe zie ik welke villa’s nog beschikbaar zijn?

  Selecteer een datum en gewenste verblijfsperiode (1, 2, 3 of 4 weken) in onze ‘zoek op beschikbaarheid’ kalender.  De beschikbare villa’s worden direct getoond. Op de detailpagina van de villa staat een overzichtskalender waarop de beschikbaarheid ook te zien is, alsook welke vaste wisseldag voor die villa geldt. (zaterdag of zondag)
  Onze kalenders zijn altijd 100% up-to-date!

 • Ik wil nog niet direct boeken. Kan ik een optie nemen?

  Dat ligt aan de periode, maar meestal is dit wel mogelijk. We blokkeren de villa dan even zodat je de zekerheid hebt dat de gewenste periode niet aan iemand anders wordt verhuurd. Zo heb tijd om rustig te overleggen. Stuur ons een mail op [email protected] en laat ons weten om welke villa en periode het gaat.

   

 • Moet ik minimaal 1 week huren? Kan 10 dagen ook?

  Ja, maar dit ligt aan het seizoen. In de zomer worden onze villa’s altijd per week verhuurd, in het voor- en naseizoen kunnen we flexibel zijn en is een periode van 10-12 dagen soms ook mogelijk. Neem hiervoor contact met ons op ([email protected]) dan bespreken we samen de mogelijkheden.

 • Kan ik nu boeken en het aantal personen later doorgeven?

  Ja dat is mogelijk. Bij iedere villa staat met hoeveel personen je maximaal in die villa kunt verblijven. Je kunt het exacte aantal meereizende personen tot uiterlijk 2 weken voor aankomst aan ons doorgeven. Er zijn dan geen extra kosten.

 • Zijn energiekosten inbegrepen?

  Ja, energiekosten zijn inbegrepen. (m.u.v. opladen elektrische auto’s) Er zijn géén verborgen of bijkomende kosten. De huurprijs die op de website wordt getoond is altijd een all-in prijs.

 • Welke bijkomende kosten zijn er?

  Er zijn geen bijkomende kosten, de prijs die op onze website getoond wordt is een all-in prijs. (inclusief huur, linnengoed, schoonmaak en reserveringskosten)

 • Hoe weet ik of mijn boeking gelukt is?

  Direct nadat je geboekt hebt ontvang je van ons een e-mail met de ontvangstbevestiging van de boeking. De boeking is dan gelukt en is in behandeling. Geen mail ontvangen? Check dan je spamfolder, of mail ons direct op [email protected]

 • Wat gebeurt er nadat ik geboekt heb?

  Na ontvangst van je boeking controleren we de gegevens en verwerken we je boeking in onze administratie. Daarna sturen we je per e-mail een boekingsbevestiging toe, met daarop alle relevante gegevens betreft je verblijf in de villa. De boeking is nu goedgekeurd en bevestigd.

   

   

 • Kan ik het adres van de villa ontvangen?

  Jazeker, het volledig adres ontvang je van ons nadat je geboekt hebt, en staat op je boekingsbevestiging. Bij iedere villa staat een Google Maps kaartje waarop de ligging te zien is.

 • Hoe kan ik iets aan mijn boeking veranderen?

  Eenvoudige zaken kun je per mail aan ons doorgeven, we passen de boeking dan kosteloos aan. Indien je de verblijfsperiode wilt aanpassen of van accommodatie wilt wisselen kunnen kosten van toepassing zijn. Neem contact met ons op, we bespreken dan samen de mogelijkheden.

 • Ik neem de hond mee, waar moet ik rekening mee houden?

  Geef tijdens boeken aan als je een huisdier meeneemt, er gelden dan extra kosten. Alle handige informatie lees je op de pagina over vakantie met huisdieren.

 • Kan ik een villa ook voor langere tijd boeken?

  Ja dat is mogelijk vanaf oktober tot mei. Er zijn steeds meer mensen die in de wintermaanden Nederland of België verruilen voor de Spaanse Costa Brava met een zacht klimaat. Er gelden extra aantrekkelijke huurprijzen in deze periode. Neem hiervoor contact met ons op dan bespreken we samen de mogelijkheden.

 • Hoe kan ik mijn boeking annuleren?

  Jammer, maar soms zorgt een onvoorziene omstandigheid dat je je boeking moet annuleren. Het is eventueel mogelijk om de boeking te verplaatsen naar een ander moment. Neem daarom altijd eerst contact met ons op en dan bespreken we samen de mogelijkheden.

 • Hoeveel bedragen de annuleringskosten?

  Dat ligt aan het moment van annuleren. Als je je boeking uiterlijk 8 weken voor verblijf annuleert dan zijn de annuleringskosten gelijk aan de eerste aanbetaling die is voldaan. Als je je boeking binnen 8 weken voor verblijf annuleert dan zijn de annuleringskosten gelijk aan de volledige huursom. Het is soms mogelijk om de boeking te verplaatsen naar een ander moment, er gelden dan enkel wijzigingskosten. Neem hiervoor contact met ons op dan bespreken we samen de mogelijkheden.

 • Moet ik een reis- en annuleringsverzekering afsluiten?

  Het is niet verplicht om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten maar we raden je aan om dit wel te doen, inclusief een geldige WA aansprakelijkheid. Ook als je kort van te voren boekt. Lees alle informatie op onze pagina over reisverzekeringen.

   

Vragen over BONVIDA

 • Wie zijn wij?

  Wij verhuren een selectie exclusieve vakantievilla’s aan de Costa Brava waarbij persoonlijke aandacht en service centraal staat. We zijn heel het jaar door aanwezig aan de Costa Brava en vanuit hier zijn we altijd je directe aanspreekpunt op vakantie. Lees hier meer over Bonvida

 • Hoe kom ik in contact met Bonvida?

  Je kunt ons bellen of whatsappen op nummer (+34) 607 45 00 04 
  Ons directe e-mailadres is [email protected] of start gerust een Live Chat op onze website.

 • Welke talen spreekt BONVIDA?

  Wij spreken vloeiend Nederlands, Spaans, Catalaans, Duits, Engels en Frans. Neem dus gerust in eigen taal contact met ons op!

 • Is Bonvida aanwezig in Spanje?

  Ja, wij zijn permanent gevestigd aan de Costa Brava en zijn tijdens de vakantie je directe aanspreekpunt. Bij aankomst word je door ons persoonlijk ontvangen, en bij vragen zijn we voortdurend bereikbaar.

 • Is Bonvida betrouwbaar?

  Wij verhuren al meer dan 20 jaar luxe vakantievilla’s aan de Costa Brava, zijn hier gevestigd en hebben een ruime staat van dienst. We zijn geen grote maar wel een professionele verhuurder met veel ervaring en een breed netwerk. Onze villa’s hebben stuk voor stuk een eigen naam, worden exclusief door ons verhuurd en staan niet op websites van andere aanbieders. Met 60% vaste- en terugkerende gasten kunnen we gerust zeggen dat we een betrouwbare partij zijn die met veel passie heel het jaar door werkt aan de vakantie van velen. Twijfel je nog steeds? Bel ons dan gerust eens op! (+34) 607 45 00 04

 • Kan ik Bonvida bellen in geval van nood?

  Ja, wij hebben een eigen S.O.S. nummer en zijn in geval van nood 24/7 bereikbaar. Een gerust gevoel!

Vragen over je reis

 • Is de Costa Brava goed bereikbaar met eigen auto?

  Jazeker, en dat is voor velen een groot voordeel. Vanuit de Benelux-landen ligt de Costa Brava op ongeveer 1200-1400 kilometer afstand. 70% van onze gasten komt met eigen auto naar de Costa Brava en dat wordt als ideaal ervaren. Lees alle informatie op de pagina reizen met eigen auto

 • Hoe lang is het vliegen naar de Costa Brava?

  De Costa Brava ligt op minder dan 2 uur vliegen vanuit Nederland, België of Duitsland.

 • Waar is het dichtstbijzijnde vliegveld?

  Girona Airport is het vliegveld van de Costa Brava, en dit ligt op ca 30-40 minuten afstand van onze villa’s. Barcelona airport (El Prat) ligt ook dichtbij op ca. 100 minuten afstand.

 • Heb ik een huurauto nodig?

  Ja dat is wel aan te raden. Onze villa’s zijn centraal gelegen op korte afstand tot winkels en stranden, maar een auto is nodig.

 • Waar kan ik een auto huren?

  Als je met het vliegtuig komt is het makkelijk dat de auto bij aankomst klaar staat op het vliegveld. Daarom adviseren we om een auto te huren bij de vliegmaatschappij waarmee je vliegt. (is ook het voordeligste) Er zijn ook aparte autoverhuur bedrijven, lees alles over onze pagina over auto huren.

 • Hoe is het openbaar vervoer geregeld?

  In Spanje is openbaar vervoer (trein en bus) goed geregeld en niet duur. De stations bevinden zich op korte afstand van de villa’s. Ideaal is de TGV verbinding tussen de Costa Brava en Girona en Barcelona.

Vragen over je verblijf

 • Waar haal ik de sleutels op?

  Je wordt door ons persoonlijk ontvangen bij de vakantievilla en wij overhandigen je de sleutels.

 • Tot hoe laat kan ik in- en uit checken?

  Aankomst (inchecken) is mogelijk vanaf 16:00 uur tot 20:00 uur. Kom je veel later aan? Dit is ook geen probleem, maar laat ons dit tijdig weten dan bespreken we samen een oplossing. Vertrek (uitchecken) is uiterlijk om 10:00 uur.

 • Kan ik ook vroeger inchecken?

  In sommige gevallen is het mogelijk om vroeger in te checken. Dit ligt sterk aan de drukte op dat moment en aan hoe laat de voorgaande huurder vertrekt. Indien je vroeger wilt aankomen neem dan contact met ons op en we houden je op de hoogte. We proberen altijd mee te denken, dus als we weten dat je er eerder bent gaan we onze uiterste best doen om wachttijden te voorkomen.

 • Kan ik later vertrekken?

  Nee, dit is helaas bijna nooit mogelijk. De vertrektijd is uiterlijk 10:00 uur. We hebben maar kort de tijd om de villa weer gereed te maken voor de volgende gast en daarom is later uitchecken niet mogelijk. In het voor- en naseizoen kan het weleens voorkomen dat de week erna vrij is, en dan is later uitchecken op verzoek soms mogelijk. Neem hiervoor tijdig contact met ons op.

 • Is vertrek in de nacht mogelijk?

  Ja dit is mogelijk. In heel drukke tijden is het fijn om al heel vroeg in de ochtend of nog in de nacht te vertrekken. Soms moet je extra vroeg weg om op tijd op het vliegveld te zijn. Neem tijdens je verblijf contact met ons op en we bespreken samen hoe de sleutels kunnen worden ingeleverd.

 • Ik heb vertraging, wat moet ik doen?

  Het kan voorkomen dat je in een lange file terecht komt of dat je vliegtuig vertraging heeft. Dan arriveer je veel later dan gepland. Laat ons tijdig iets weten zodat we hiermee rekening kunnen houden. Aankomst is mogelijk tot 20:00 uur, latere aankomst kunnen extra kosten met zich meebrengen.

 • Zijn er handdoeken aanwezig?

  Ja! Voor iedere gast is voldoende badlinnen aanwezig en dit ligt netjes voor je klaar in de badkamer. Denk dan aan grote en kleine handdoeken, een badmat en gastendoekjes. Lees meer informatie op onze pagina over linnengoed

 • Zijn er grote strandhanddoeken aanwezig?

  Ja, je kunt strandhanddoeken extra bij te bestellen. Onze grote donkerblauwe strandlakens liggen dan bij aankomst voor je klaar. Bekijk alle bij te boeken extra’s

 • Zijn alle bedden opgemaakt bij aankomst?

  Bij aankomst zijn de bedden voor je opgemaakt, voor alle personen waarmee je reist. Je vakantie begint direct!

 • Is de schoonmaak inbegrepen?

  Ja, de schoonmaak is altijd inbegrepen. Bij aankomst is de villa voor je schoongemaakt en ook na vertrek maken wij de villa weer schoon. Het is tenslotte vakantie! Lees meer informatie op onze pagina over de schoonmaak 

 • Wordt de villa iedere week schoongemaakt?

  De villa is voor je schoongemaakt bij aankomst, en na je vertrek maken wij de villa weer schoon. Als je een extra schoonmaak wilt is dat wel mogelijk. Je kunt dit extra bij bestellen. Bekijk hier alle bij te boeken extra’s

 • Is er een babybedje en kinderstoel aanwezig?

  Ja, voor de allerkleinsten kun je een babybedje of een kinderstoel bijboeken. Deze staan dan voor je klaar bij aankomst in de villa. Bekijk hier all bij te boeken extra’s.

 • Mag ik bezoek ontvangen in de villa?

  Ja dat mag zeker, maar geef dit wel voor aankomst aan ons door zodat we rekening kunnen houden met extra bed-en badlinnen.

 • Na ons is de villa vrij, kunnen we een dag extra blijven?

  Ja, als de villa niet is verhuurd kun je (tegen betaling) een dag of meerdere dagen extra bijboeken. Dit kan echter pas bepaald worden kort voor vertrek, er kan namelijk altijd nog een lastminute boeking binnenkomen. Neem hiervoor ter zijner tijd contact met ons op dan bespreken we de mogelijkheden.

 • Er is iets kapot gegaan,wat moet ik doen?

  Dan kun je ons bellen. Als er iets kapot gaat in de villa, of er is schade, geef dit direct aan ons door. We gaan dan ons best doen om dit zo snel mogelijk te herstellen.

 • Wie bel ik in geval van nood?

  Bonvida heeft een eigen S.O.S nummer en in geval van nood zijn wij 24/7 bereikbaar. We helpen je graag!

Vragen over onze villa's

 • Is er overal snel internet aanwezig?

  De meeste villa’s hebben een internet via glasvezel, de snelheid is hoog en het bereik is prima. Wi-Fi is bij ons altijd gratis.

 • Zijn er Nederlandstalige televisiezenders?

  In veel villa’s is een televisie aanwezig met Google Chrome Cast. Dit is een handig HDMI kabeltje waarmee je vanaf je eigen telefoon of tablet je favoriete programma’s kunt streamen naar de televisie. Ook Netflix en Youtube. Sommige televisies zijn nog aangesloten op een satellietschotel waarmee je Nederlandse zenders op de traditionele manier kunt ontvangen.

   

 • Hoeveel sleutelsets zijn er?

  Er zijn minimaal twee sleutelsets aanwezig, sommige villa’s hebben er zelfs 3. Handig, want dan ben je niet steeds van elkaar afhankelijk.

 • Mag ik mijn hond meenemen?

  Ja, je hond is in de meeste villa’s van harte welkom. Geef tijdens boeking aan of je hond ook mee komt. Lees all informatie op onze pagina over huisdieren.

 • Is een zoutwater zwembad fijn?

  Ja heel fijn, en beter dan een chloorbad. Tegenwoordig hebben veel villa’s een zoutwater zwembad. Dit is gezond voor de huid en de waterkwaliteit blijft veel beter. Mensen denken (of zijn. bang) dat je ook zout proeft, maar dit is absoluut niet zo. Het water is 100% hygiënisch en voelt zacht aan. Een zoutwater zwembad is dus niet te vergelijken met zeewater.

 • Wie maakt het zwembad schoon?

  Het zwembad wordt minimaal 1 keer per week schoongemaakt door een professioneel onderhoudsbedrijf. Ze controleren ook de kwaliteit van het water, en indien nodig komen ze een keer extra. Je hoeft dit dus niet zelf te doen. Bij ieder zwembad ligt een schepnetje voor ingewaaide blaadjes, dit kun je ook zelf gebruiken.

 • Is het zwembad verwarmd?

  Nee, de villa’s hebben geen verwarmde zwembaden. De temperatuur van het zwembad water is vanaf mei tot oktober prima.

 • Wordt de tuin onderhouden?

  Ja, de meeste villa’s hebben tuinonderhoud. Dit betekent dat er 1 keer per week een tuinman langskomt.

 • Kan ik gratis parkeren bij de villa?

  Ja, de meeste villa’s hebben zelfs een eigen oprit met parkeerruimte. Direct bij de villa zijn altijd extra gratis parkeerplaatsen.

 • Kan ik een elektrische auto opladen bij de villa?

  Ja, soms kan dit maar dit gaat altijd in overleg. Energiekosten zijn inbegrepen maar als auto’s worden opgeladen dient hier vaak extra voor betaald te worden. In de buurt zijn oplaadstations, inclusief snelladers.

 • Is er een wasmachine aanwezig?

  Ja, in iedere villa is een wasmachine aanwezig. Kijk op de detailpagina van de villa wat er allemaal nog meer aanwezig is.

 • Wat voor koffiezetapparaat is er?

  Er zijn verschillende soorten koffiezetapparaten in de villa’s, kijk bij de villa beschrijving (details) wat voor apparaat aanwezig is.

 • Is er een barbecue aanwezig?

  Meestal wel, maar kijk bij de villa beschrijving (details) of er een barbecue aanwezig is. (en of dit met gas of kolen is)

 • Waar laat ik mijn huisvuil?

  De villa’s hebben geen eigen container, maar liggen vlakbij een algemene containerplaats, daar wordt het vuil opgehaald.

 • Tot hoe laat zijn de supermarkten open?

  In de buurt van de villa’s zijn veel grote supermarkten, en meestal zijn deze tot ongeveer 21:00 uur geopend, ook op zondag.

 • Kan ik iets laten bezorgen bij de villa?

  Ja dat kan, maar houd er rekening mee met dat de brievenbus niet toegankelijk is. Dit betekent dat pakketjes persoonlijk aangenomen moeten worden dus spreek dit duidelijk af met de bezorger.

Jeannette Fiévez Bonvida

Jeannette Fiévez

Bonvida Homes & Villas

Vragen of meer informatie?

Is er iets onduidelijk of wil je weten welke villa het beste bij je past? Neem gerust contact met ons op en laat je adviseren. Start een Live Chat, bel (+34) 607 450 004 of mail naar [email protected]

Persoonlijke service
Kwaliteit en Hygiëne
Rust en Privacy
24/7 Contactpersoon