Huisdieren welkom

Hond mee op vakantie?

Neem je je hond mee naar Spanje? Dat snappen we, want een vakantie is natuurlijk niet compleet zonder je trouwe viervoeter! In bijna al onze villa’s zijn honden van harte welkom en je kunt bij je boeking aangeven of je een huisdier meeneemt. We bieden zelfs huisdiervriendelijke vakantievilla’s aan.

Huisdier-vriendelijke villa’s

Wij bieden verschillende royale vakantievilla’s waar je hond zich helemaal thuis voelt. Deze villa’s zijn volledig omheind, voorzien van een grote tuin (met voldoende schaduw), goede toegang, zo min mogelijk trappen en ze zijn in de directe nabijheid van het bos of het strand. In iedere villa ligt een handige informatie map met telefoonnummers en adressen van goede dierenartsen in de buurt. Een gerust gevoel.

Costa Brava & honden

De omgeving van de Costa Brava leent zich uitstekend voor huisdieren. Er zijn veel wandelgebieden en de meeste restaurants zijn honden welkom, op het buitenterras is dat altijd zo. En wat heel leuk is; er zijn een paar mooie hondenstranden in de buurt! Je kunt hier samen volop genieten en voor de hond is het een onvergetelijke ervaring. Lees hier alles over de hondenstranden van de Costa Brava

Voor de reis begint

Voor een ontspannen reis is het wel van belang om je goed voor te bereiden. Daarom geven we je graag een aantal tips, zodat jullie samen optimaal kunnen genieten van de vakantie.

Wanneer je je hond meeneemt naar Spanje is een geregistreerde chip, een dierenpaspoort en een geldige Rabiës inenting verplicht. De dierenarts kan tevens informeren over andere preventieve maatregelen tegen bijvoorbeeld teken. Het duurt altijd even voordat de inentingen of middelen zijn ingewerkt, dus wacht hier niet te lang mee.

Wat niet verplicht is, maar wel handig, is een verzekering voor je hond. De meeste reisverzekeringen dekken ziektekosten voor het reisgezelschap, maar niet voor de hond! Toch handig om dit extra af te sluiten. Vraag ook na of de WA-Verzekering dekking biedt voor schade en/of ongelukken in het buitenland. Lees meer over verzekeringen

Extra tips: Wat extra verzorging voor de reis naar Spanje begint is geen overbodige luxe voor je hond. Knip bijvoorbeeld de nagels, borstel de hond en check voor vertrek altijd op vlooien! Het is daarnaast ook handig om de hond te voorzien van een identificatieplaatje (aan halsband) met mobiel nummer.

Hond mee in de auto

De autoreis naar de Costa Brava is goed te doen, zeker als de hond het gewend is. Maar om extra spanning te voorkomen kun je het je hond natuurlijk zo comfortabel mogelijk maken. Geef de hond voor vertrek naar Spanje minder eten dan normaal, de rest kan tijdens tussenstops. Laat de hond wel voldoende drinken en vries bijvoorbeeld voor vertrek een vriesbot in; een lekker koel hondenijsje waardoor de hond onderweg ook vocht binnen krijgt (en hij heeft ook nog iets te doen!).

Neem pauzes & maak korte wandelingen. Laat je hond NOOIT alleen achter in de auto. Bij buitentemperaturen van 22 graden kan het in de auto al heel heet worden! (+40!) Lees meer over reizen met eigen auto

Huisdier-vriendelijke villa's