Mas Gusó

Mas Gusó; een zéér bijzondere ervaring

De oude ‘mas’ (boerderij) van de familie Gusó is een unieke plek waar je kunt genieten van gastronomie, een goed glas wijn kunt drinken in de exclusieve vinotheek, lokale producten kunt kopen in de ‘Mas Gusó Market’ en waar je kunt wandelen door een groene omgeving, dicht bij de zee en het natuurpark “Aiguamolls del Empordà, in Sant Pere Pescador.

MiraGe; Cocktails & food

MiraGe trekt de aandacht vanaf het eerste moment! Het is een oase binnen Mas Gusó; een plek omringd door natuur en een terras wat is ontworpen om je goed te voelen. De Cocktailbar wordt geleid door een professionele bartender die de meest exclusieve zomer cocktails maakt, en hiervoor de modernste technieken gebruikt. (ook cocktails zonder alchohol) Op het menu staan verder heerlijke (lokale) kwaliteitsproducten. Hier kun je op en top genieten & ontspannen met op de achtergrond rustgevende loungemuziek. In de zomer is er geregeld live muziek. (vanaf 21:00 uur)

Wijn in de MG Vinotheek

De vinotheek van Mas Gusó is gelegen in het eeuwenoude gedeelte van de boerderij, met een extravagante wijnselectie, de allerbeste champagnes en sterke dranken. De drank wordt in perfecte temperatuur bewaard waardoor het de ideale plek is voor iedereen die ze wil proeven en de smaaksensatie wil beleven. Alles in een geweldige ambiance, er is zelfs een selfservice wijnautomaat! De wijn van Mas Gusó is ook te koop, tegen scherpe prijzen. (tevens online te bestellen op de website)

mG Market; fruit, wijn en olijfolie

Mas Gusó is van oudsher van de familie Gusó en deze richtte zich op de landbouw en gebruikte hiervoor de grond rond de boerderij (1564) om fruitbomen te kweken. Dit veranderde toen de familie begin jaren 80 het fruit rechtstreeks vanuit de boomgaard aan de consument ging verkopen. Tegenwoordig is de chique Mas Gusó Market een exclusief lokaal waar een selectie van de allerbeste streekproducten verkocht wordt. Naast de Market is een kleine winkel met mooie kleding, tassen en sieraden.

Restaurant Mas Gusó

Je kunt ook lunchen & dineren in het restaurant van Mas Gusó. De verschillende terrassen verenigen zich met de natuur en zijn verdeeld in verschillende ruimtes: Mistral (voor de boerderij), Plataner (in de schaduw van de tweehonderdjarige plataanboom), Tramuntana (met een indrukwekkende verticale tuin) en Llevant (de toegangspoort tot het meer en de tuinen). Er wordt een ‘menu de chef’ aangeboden voor een vaste prijs, de menukaart bevat verder een selectie van exclusieve tapas en vlees-en visgerechten. (ook vegetarische keuzes) Het is zeker niet het goedkoopste restaurant, maar de belevenis is uniek en daarom zeker de moeite waard.

Op vakantie naar de Costa Brava?

Bekijk onze villa's

Waar & Wanneer

Om zeker te zijn van een plekje is het verstandig om vooraf te reserveren, dit kan heel gemakkelijk via de website van Mas Gusó.

Website Mas Gusó


Mas Gusó

Crta. Sant Martí d’Empúries,
17470 Sant Pere Pescador (Girona)
42º 10′ 37″ N
3º 5′ 41″ E

Openingstijden & Contact

Restaurant
+34 972 550 610
Van dinsdag tot zondag:
Van 12.30 uur tot 15.30 uur en van 18.30 uur tot 22.30 uur
Maandag: Gesloten

Vinotheek & mG Market
+34 972 520 379

Van maandag tot vrijdag:
Van 9.30 uur tot 20.00 uur
Zaterdag en zondag:
Van 10.00 tot 20.00 uur

miraGe Cocktail Bar
+34 972 520 379

Dinsdag t/m zondag: 18.00 – 02.00 uur

Misschien vind je deze ook interessant?