Hondenstranden Costa Brava

De hond mag ook mee naar het strand!

De Costa Brava is een populaire vakantiebestemming en heeft ook een aantal fijne hondenstranden. Geweldig nieuws voor onze viervoeters en zeker als ze houden van zwemmen in de zee. Het is dubbel en dwars genieten als je met de hond op vakantie naar de Costa Brava gaat. Lees verder en ontdek de beste hondenstranden van de Costa Brava.

Met de hond op vakantie naar de Costa Brava?

Bekijk onze villa's

Playa la Rubina – Empuriabrava

Het hondenstrand Playa de la Rubina ligt direct in het natuurpark Aiguamolls del Empordà in het beroemde Empuriabrava. Het was ooit het allereerste hondenstrand van Spanje. Over een lengte van ruim 200 meter kunnen honden vrij, zorgeloos én zonder riem rondsnuffelen. Het fijne zandstrand loopt geleidelijk af en het water, met gematigde golven, biedt ook kleinere honden een gemakkelijke toegang tot een verfrissende duik. Je kunt direct aan het strand parkeren (gratis) en iets verderop is er een camping waar ze in het hond-vriendelijke restaurant zelfs hondensnacks verkopen!

Playa el Rec del Molí – L’Escala

Hondenstrand el Rec del Molí ligt in L’Escala en is zonder twijfel één van de mooiste en beste hondenstranden van de Costa Brava. Het betreft een intieme baai (ca. 500 meter) en de helft van dit strand heeft de gemeente als hondenstrand bestempeld. Het is een fantastisch strand met duinen en zacht zand waar de hond los mag en een verkoelende duik kan nemen in de mooie zee. Je kunt er tevens lange wandelingen maken door de duinen en langs de opgravingen van Empúries. Parkeren kan direct achter de baai en is gratis.

La Ribera & Port La Vall – El Port de La Selva

In El Port de La Selva hebben we zelfs twee hondenstranden! Het eerste strand, Playa de la Ribera, ligt grenzend aan het parkeergedeelte van Playa Grande. Een fijn stukje strand (beschermd tegen de wind) met zacht zand en ondiep water zodat ook kleinere honden goed kunnen zwemmen en spelen. Het ligt aan een boulevard en er zijn allerlei voorzieningen zoals restaurants, bars en winkels.

Het tweede strand, Playa Port de la Vall, ligt een aantal km voor El Port de La Selva. Het is een populair strand met fijn grindzand, van circa 200 meter lang en 30 meter diep en een gedeelte is exclusief voor honden. Het water is enorm helder en daardoor erg geliefd bij duikers, met veel rotsen eromheen. Dit strand ligt naast de camping en is goed bereikbaar.

Met de hond op vakantie naar de Costa Brava?

Bekijk onze villa's

Playa de Sant Jordi- Llançà

Dit is een nieuw hondenstrand in Llançà, gelegen in een kleine baai van zand, rotsen en stenen. Het is ongeveer 500m2 groot, zonder voorzieningen maar wel gelegen in een gebied dichtbij huizen, winkels en restaurants. Vanwege de ligging (noordoosten) kan het hier winderig zijn op dagen dat de Tramuntana (bergwind) waait. In de zomer kan dit juist heel verkoelend zijn!

Playa De Las Barcas- Colera

Colera is traditioneel mooi kustdorpje gelegen naast de Franse grens, leuk om te bezoeken. In het centrum, naast de vissershaven, is een klein en rustig hondenstrand Playa De Las Barcas. (grind- en zandstrand) Het water is kristalhelder, er zijn mooie rotsen en het is lekker koel. In de zomer is dit een ideale plek om samen met de hond te zwemmen.

Torroella de Montgrí

Vanaf de zomer van 2023 heeft Torroella de Montgrí weer een strandgedeelte waar je met de hond naartoe kunt. Voorheen was Playa de la Platera het hondenstrand maar dit is helaas gesloten (let op, want op sommige websites lijkt het nog steeds operationeel en kun je een boete krijgen). Gelukkig heeft het gemeentebestuur, onder druk van diverse belangengroepen, een gebied ingericht voor honden zodat ze toch van een stukje strand kunnen genieten. Het is een gebied van 600 vierkante meter gelegen naast Camping El Molino, tussen de urbanisatie Els Griells en La Pletera.

Palamós & Sant Feliu de Guíxols

In Palamós zijn twee hondenstranden; Platja de Pere Grau is gelegen in een kleine baai (grindzand) met veel rotsen en Platja Gran de Palamós. Dit is een zacht zandstrand met prachtig helder water waar de honden lekker kunnen zwemmen. Ook in Sant Feliu de Guíxols hebben ze aan de hondjes gedacht! In de kleine baai Cala del Niu kunnen ze ravotten en zwemmen in de mooie zee. In de zomer is dit een drukker gebied en kan parkeren lastiger zijn.

Playa d’Aro & Calonge

Tussen Playa d’Aro en Calonge is sinds kort nieuw hondenstrand, het gaat om de prachtige baai ‘Cala de Belladona’. Hier kun je samen met je hond zwemmen en wandelen. Er is tevens een strandbar met specifieke voorzieningen voor huisdieren zoals een douche, een fonteintje en een speelruimte. Geweldig! De baai is niet heel groot, 110 meter lang en 25 meter breed.

Het stuwmeer is ook ideaal met honden!

Het stuwmeer ‘Pantá de Boadella’ is een van de grootste stuwmeren van Catalonië, en het ligt rondom de mooie dorpen Darnius en Boadella, aan de Costa Brava. In dit bijzondere natuurgebied kun je zwemmen, vissen, kanoën en tal van andere watersporten ondernemen. Ook geschikt voor lange wandelingen, en ideaal om hier met je hond naartoe te gaan. Lees alles over het stuwmeer in onze blog

Huisdiervriendelijke vakantievilla's