De 3 musea van Dalí

De 3 musea van Dalí

Dalí museum: een must see aan de Costa Brava!

Salvador Dalí, één van werelds bekendste surrealistische kunstenaars, komt uit Figueres – Costa Brava. Zijn werken zijn ondergebracht in de Dalí Foundation, dat bestaat uit drie Spaanse Dalí musea in Figueres, Púbol en Port Lligat (Cadaqués). Jaarlijks worden ze door meer dan 1,5 miljoen mensen bezocht.

De 3 musea van Dalí

In de zogenaamde ”Dalí Driehoek” zijn 3 verschillende musea die stuk voor stuk de moeite waard zijn om te bezoeken. Om je op weg te helpen hebben we ze hieronder voor je op een rij gezet:

1.Figueres
Het Teatro Museo Dalí is het grootste museum waar hij de laatste jaren van zijn leven woonde en ook stierf. Kaartjes zijn aan de deur te koop, of online te bestellen.

TIP: Dalí by Night; In de maand augustus is dit museum ook ´s avonds geopend. Aanrader!

2.Cadaqués
Het Casa-Museu Salvador Dalí is een museum in Port Lligat (Cadaqués), volledig gewijd aan het leven van de kunstenaar. Het is gevestigd in een villa waar hij jarenlang heeft gewoond, en een groot deel van zijn werken kwam hier tot stand. Reserveren is nodig!

3.Púbol
Het Castell Casa-Museu Gala Dalí is gelegen in Púbol, (regio Baix Empordà – Girona) In dit middeleeuwse kasteel waren de creatieve inspanningen van Dalí gericht op 1 enkel persoon, zijn vrouw en muze Gala. De bedoeling was om haar een uniek toevluchtsoord en een rustplaats te bieden. Gala ligt begraven in dit kasteel.

Bestel kaartjes online

Tip: Ook leuk met de kids!

Salvador Dalí was een excentrieke kunstenaar met een lange krulsnor. Maar was het een genie? Of een volslagen idioot? Smeltende horloges, een telefoon in de vorm van een kreeft of een bank gevormd door grote rode lippen; het werk van Dalí is een beetje ”gek” en dat spreekt ook kinderen enorm aan!

Misschien vind je deze ook interessant