De 3 musea van Dalí

Dalí museum: een must see aan de Costa Brava!

Salvador Dalí, één van werelds bekendste surrealistische kunstenaars, komt uit Figueres – Costa Brava. Zijn werken zijn ondergebracht in de Dalí Foundation, dat bestaat uit drie Spaanse Dalí musea in Figueres, Púbol en Port Lligat (Cadaqués). Jaarlijks worden ze door meer dan 1,5 miljoen mensen bezocht.

De 3 musea van Dalí

In de zogenaamde ”Dalí Driehoek” zijn 3 verschillende musea die stuk voor stuk de moeite waard zijn om te bezoeken. Om je op weg te helpen hebben we ze hieronder voor je op een rij gezet:

1.Figueres
Het Teatro Museo Dalí is het grootste museum waar hij de laatste jaren van zijn leven woonde en ook stierf. Kaartjes zijn aan de deur te koop, of online te bestellen. Het is iedere dag geopend, en in de zomermaanden vanaf 9:00 tot 20:00 uur.

TIP: Dalí by Night; In de maand augustus is dit museum ook laat in de avond geopend. (vanaf 22:00 tot 01:00 uur)

2.Cadaqués
Het Casa-Museu Salvador Dalí is een museum in Port Lligat (Cadaqués), volledig gewijd aan het leven van de kunstenaar. Het is gevestigd in een villa waar hij jarenlang heeft gewoond, en een groot deel van zijn werken kwam hier tot stand. Reserveren is nodig!

3.Púbol
Het Castell Casa-Museu Gala Dalí is gelegen in Púbol, (regio Baix Empordà – Girona) In dit middeleeuwse kasteel waren de creatieve inspanningen van Dalí gericht op 1 enkel persoon, zijn vrouw en muze Gala. De bedoeling was om haar een uniek toevluchtsoord en een rustplaats te bieden. Gala ligt begraven in dit kasteel.

Bestel kaartjes online

Ook leuk met de kids!

Salvador Dalí was een excentrieke kunstenaar met een lange krulsnor. Maar was het een genie? Of een volslagen idioot? Smeltende horloges, een telefoon in de vorm van een kreeft of een bank gevormd door grote rode lippen; het werk van Dalí is een beetje ”gek” en dat spreekt ook kinderen enorm aan!

Op vakantie naar de Costa Brava?

Bekijk onze villa's

TIP! Dalí by Night

Het Dalí Museum in Figueres is in augustus ook ´s avonds geopend, van 22:00 tot 01:00 uur. Ideaal, geen drukte of hitte en in de avond is de sfeer extra magisch.  In de intieme binnentuin wordt een glaasje cava geschonken en je kunt dan unieke en oude documentaires bekijken over Salvador Dalí. Een aanrader, en je kunt een bezoek aan het museum ideaal combineren met een etentje bij La Tagliatella – Figueres, direct naast het museum.

Misschien vind je deze ook interessant