Huisdieren welkom!

Op vakantie met uw huisdier?

Vakantie is voor heel het gezin, en daar hoort uw huisdier ook bij.

Wij bieden keuze uit verschillende royale vakantiehuizen waar ook uw huisdier zich helemaal thuis voelt. Bekijk onze villa´s

Beleef samen de fijnste momenten van het jaar!

Kenmerken huisdiervriendelijke vakantiehuizen

 • Omheinde of afgesloten tuin.
 • Goede uitlaatmogelijkheden.
 • Grote tuin, met voldoende schaduw.
 • Goede toegang, zo min mogelijk trappen.
 • Directe nabijheid van bos of strand.

Advies over welke villa het beste bij u past?
Neem dan contact met ons op.

Omgeving

De Costa Brava leent zich uitstekend voor huisdieren. Er zijn veel wandelgebieden, er is zelfs een heus hondenstrand. ( Rubina, Empuriabrava) In de meeste restaurants zijn honden welkom, op het buitenterras is dat altijd zo.

In onze villa´s ligt een informatiemap met o.a. telefoonnummers en adressen van goede dierenartsen in de buurt. Een gerust gevoel.

Hondenpension
Een dagje Barcelona? Maar de hond kan niet mee? Er zit een fijn hondenpension in de buurt waar de hond even kan verblijven.

Voorbereiding op de vakantie met uw huisdier

 • Dierenarts
  In Spanje is een dierenpaspoort en een geldige Rabiës inenting verplicht. Uw dierenarts kan tevens informeren over andere preventieve maatregelen tegen bijvoorbeeld teken. Wacht hier niet te lang mee zodat er voldoende tijd is dat inentingen, of middelen zijn ingewerkt.
 • Verzekering
  De meeste reisverzekeringen dekken ziektekosten voor het reisgezelschap, maar niet voor de hond! Toch handig om dit extra af te sluiten. Vraag ook na of de WA-Verzekering dekking biedt voor schade en/of ongelukken in het buitenland.
 • Identificatie
  In Spanje is een geregistreerde chip verplicht. Handig om de hond extra te voorzien van een identificatieplaatje (aan halsband) met mobiel nummer & vakantieadres.
 • Wasstraat
  Extra verzorging voordat de vakantie begint is prettig. Knip nagels en borstel de hond. Check de hond voor vertrek altijd op vlooien!

De reis naar de Costa Brava

De autoreis naar de Costa Brava is goed te doen, zeker als de hond het gewend is. Zorg wel dat de reis goed is georganiseerd, dit voorkomt extra spanning. Hieronder enkele tips :

Eten & Drinken
Geef de hond voor vertrek minder eten dan normaal, de rest kan tijdens tussenstops. Laat de hond wel voldoende drinken.

Tip: Een vriesbot is ideaal! Voor vertrek invriezen, door de minigaatjes wordt het een hondenijsje en krijgt de hond vocht binnen. (hij heeft ook nog iets te doen!)

Pauze
Neem pauzes & maak korte wandelingen. Laat uw hond NOOIT alleen achter in de auto. Bij buitentemperaturen van 22 graden kan het in de auto al heel heet worden! (+40!)

BONVIDA Villas