Een dagje Cadaqués…

De parel van de Costa Brava

Dit Spaanse vissersdorp mag u beslist niet overslaan! Cadaqués (spreekt men uit als “ka-da-kes”) ligt in een prachtige baai, nabij het natuurgebied Cap de Creus, en telt slechts 2900 inwoners. De witte huizen van het oude Cadaqués staan allemaal op een kluitje rond de dorpskerk  “Iglesia Santa María”.

Via talloze smalle straatjes komt men beneden aan bij de romantische baai van Cadaqués. Cultuur snuiven, héérlijk eten & drinken, gezellig winkelen en prachtige natuur. Kortom, een zeer geliefd uitstapje!

Cadaqués bezoeken? Verblijf dan in een BONVIDA vakantievilla!

Salvador Dalí & Cadaqués

Midden twintigste eeuw vestigden zich een aantal bekende Spaanse kunstenaars in dit pittoreske dorpje. Federico García Lorca, Pablo Picasso en Joan Miró droegen bij aan de bekendheid van Cadaqués. De surrealistische kunstenaar Salvador Dalí had een huis in het even buiten Cadaqués gelegen Port Lligat. Zijn standbeeld staat pal aan het strand en sinds 1997 is zijn huis een museum. Lees hier meer over Salvador Dalí.

Ervaar “natuurlijk” Cap de Creus…

Ten noorden van Cadaqués ligt het beroemde natuurgebied Cap de Creus. Salvador Dalí kwam hier vaak om inspiratie op te doen. Een prachtig landschap, schitterende vergezichten, en duizend andere wonderen van de natuur. Vooral heel geliefd onder wandelaars door de serene rust die het uitstraalt. Verder biedt dit natuurpark bijzondere baaien en duiklocaties. Een échte aanrader!

Casa Serinyana  “La Casa Blau”

Tussen de voor Cadaqués zo karakteristieke witte huizen staan ook enkele fraaie modernistische panden. Het meest bijzondere is Casa Serinyana ook wel  “La Casa Blau” genoemd. Het in het oog springende gebouw (1910), van architect Salvador Sellés Baró, is versierd met blauwe keramiek en kunstig smeedwerk aan balkons en vensters. Adres: Plaza des Portitxó, 11. 17488 Cadaqués.

Maak de mooiste vakantiefoto!

Tussen de smalle straatjes door, helling op, helling af, staat de Iglesia de Santa Mariá. De kerk staat op het hoogste punt van het dorp, met een prachtig uitzicht tot gevolg! Je kunt hier de mooiste foto´s maken van het uitzicht over de witte huizen en de betoverende zee. Adres: Calle Doctor Callis, 15. 17488 Cadaqués.

Hapje & Drankje

Cadaqués is de ideale locatie om gezellig te eten. Er zijn veel restaurantjes in de straatjes en aan de boulevard. Een Menu del Dia wordt tussen de middag gegeten (13:00-15:30), ´s avonds zijn de restaurants vanaf ca. 20:00 tot 01.00 uur geopend. Hieronder enkele tips:

Compartir, een culinaire belevenis…

In het centum van Cadaqués, met mooie binnentuin, zit het bekende restaurant Compartir. De naam zegt het al (compartir = delen) : de heerlijke gerechten worden gedeeld met de tafelgenoten. Een unieke formule! Vriendelijke bediening, sfeervolle inrichting…kortom; bijzondere gerechten proeven in een exclusieve sfeer. Een ervaring die je niet snel zult vergeten! Tip : reserveer hier vooraf een tafeltje
Adres: Riera Sant Vicenç sn,17488 Cadaqués.

ENOTECA MF : Wijn & Tapas!

De wijn komt uit eigen wijngaard, de huisgemaakte tapas zijn écht lekker….
Eten & drinken op een typisch pleintje maar mét het mooiste uitzicht over de baai van Cadaqués. Wie wil dat niet? Dus, op tijd zijn (reserveren is niet mogelijk), genieten van al het lekkers en zeker een tweede keer terug!
Adres: Plaja D’es Poal , 17488 Cadaqués

Restaurant El Barroco, Dalí´s favoriet!

El Barroco wordt ook wel het restaurant van Dalí genoemd. In 1978 ontwierp hij het logo en hij kwam er ook graag! Het restaurant heeft een schitterende patio op een unieke locatie in Cadaqués. En biedt Libanese, Mediterrane en Midden-Oosterse gerechten. Reserveer vooraf een tafeltje op de website van El Barroco. Adres: Carrer des Pla d’en Retalla, 2, 17488 Cadaqués

Cadaqués bezoeken? Verblijf dan in een BONVIDA vakantievilla!

BONVIDA Villas