Besalú…terug naar de middeleeuwen

Een historisch juweeltje!

Ga zeker een keer naar Besalú. Het is één van de mooiste dorpen van Catalonië. Met de vele smalle straatjes, de beroemde Romaanse brug (uit de 12e eeuw!) en de middeleeuwse stadspoort, is deze magische plek een populair uitstapje.


Besalú telt amper 2500 inwoners, het behoort tot de regio La Garrotxa wat bekend staat om zijn vulkanische verleden. Leuk weetje: Besalú was samen met andere steden als Barcelona, Girona en Figueres, scenario was voor de film Perfume! De middeleeuwse setting is er perfect voor.

Slenteren door Besalú

Je kijkt je ogen uit; de ene oude kapel na de andere middeleeuwse kerk, in smalle steegjes waar je trapje op, trapje af gaat. Je komt steeds weer een ander terrasje tegen, of ineens een pizzeria en een winkel met alleen maar leren tassen. Een unieke ervaring.

Naar de markt in Besalú

Op het centrale plein zijn regelmatig (meestal op zondag) kleine markten, met artisanale producten. Dinsdag is de vaste groente & fruitmarkt. Bekijk hier meer Spaanse Marken

De leukste souvenirs

Op zoek naar een cadeautje of een uniek souvenir? Er zijn héél veel lokale winkels met traditionele (handgemaakte) producten van hout, klei, keramiek en ijzer.

Ook volop natuur in Besalú!

Langs de oude stadsmuur vinden we de oever van de rivier Fluvià, met een prachtig wandelgebied eromheen.

Hapje & Drankje

Er zijn veel restaurants in Besalú! Op Plaça Prat de Sant Pere, omringd met oude bogen, vind je grote terrassen waar je heerlijk kunt eten. Van een Menu del Día tot pizza of paella. Op de kleinere pleintjes en in de smalle straatjes zitten de meer exclusievere zaakjes.

Besalú ook een keertje bezoeken? Verblijf dan in een bonvida vakantievilla!

BONVIDA Villas