Speelgoedmuseum

Speelgoedmuseum

Leuk én leerzaam

El Museu de Joguets (het speelgoedmuseum) zit in het centrum van Figueres en hier begin je aan een avontuur vol plezier en verrassingen. Je ziet namelijk speelgoed waar jij of je ouders in de jonge jaren mee zijn opgegroeid. Misschien was je dit speelgoed al vergeten, geeft het je weemoed of misschien is het wel een feest van herkenning. Hoe dan ook, het museum laat je zien hoe kinderen zich toen vermaakten en dat is vandaag de dag natuurlijk heel anders! Een educatief uitje en goede afwisseling tijdens je vakantie.

Altijd weer iets nieuws

De collectie van het Speelgoedmuseum van Catalonië bestaat voornamelijk uit industrieel speelgoed en spellen uit het einde van de 19e eeuw tot vandaag. Iedere maand zijn er speciale tentoonstellingen en workshops, de drie verdiepingen bieden steeds een ander thema. Er is tevens een aparte ruimte met modeltreinen en dat is ook erg leuk om te zien. Voor de jongste bezoekers is een kinderruimte ingericht om te kleuren of tekenen en uiteraard om het speelgoed van vroeger zelf te ontdekken.

Bij speelgoed gaat het in de kern om plezier, fantasie en imitatie.

quote icon

Rijke historie & Dalí

Het speelgoedmuseum in Figueres is meer dan 100 jaar geleden ontstaan uit vele privé collecties waaronder een belangrijke collectie aan modeltreinen. Zelfs een schenking van de enige echte Salvador Dalì namelijk; de door zijn ouders in 1910 in Parijs gekochte lievelings teddybeer van Dalí welke ‘Don Osito Marquina’ werd genoemd. Dankzij de vrijgevigheid is het museum inmiddels uitgegroeid tot een internationale referentie op het gebied van speelgoed en spelletjes. In 1988 werd het museum volledig gerenoveerd en aangepast om de juiste conservering en weergave van de stukken te garanderen.

Heel het jaar door geopend

Het speelgoedmuseum is heel het jaar door van dinsdag tot en met zaterdag geopend van 10:00 uur tot 18:00 uur. Adres: c/ Sant Pere 1, 17600 Figueres (+34) 972 504 585. Bezoek de website voor actuele informatie.

Website van het museum

 

Op vakantie naar de Costa Brava?

Bekijk hier onze villa’s

Deze vind je misschien ook interessant