Sant Llorenç de la Muga

Pure schoonheid

Weg van het massatoerisme en van de drukte aan de kust vind je het oude charmante dorp Sant Llorenç de la Muga (San Lorenzo de la Muga). Het ligt in de regio Alt Empordà en we mogen dit gerust één van de mooiste dorpen van Catalunya noemen. Niet alleen vanwege middeleeuwse schatten maar ook de natuur is wonderschoon. Sant Llorenç ligt (onterecht) in de schaduw van andere dorpen zoals Besalú en Peratallada, dus ga het zeker bezoeken tijdens je vakantie en ontdek de pure schoonheid van deze omgeving.

Middeleeuwse oorsprong

Onderweg valt al op hoe authentiek de omgeving is en het landschap staat vol met wijngaarden en velden met kersenbomen die in de maanden april en mei hun maximale bloei bereiken. Als je de ‘muga-vallei’ binnenrijdt zie je direct hoe charmant het dorp is en hoe zorgvuldig alles bewaard is gebleven. Sant Llorenç de la Muga vindt zijn oorsprong in het jaar 972 (!), de stadsmuur dateert uit de 14e-15e eeuw, de drie toegangspoorten en vier torens getuigen ook van de middeleeuwse oorsprong. De torens zijn te beklimmen om zo te kunnen genieten van het uitzicht over het dorp en de ligging in de vallei, omgeven door bossen met dennen en steeneiken. Een irrigatiekanaal doorkruist het dorp en daar zijn nog steeds enkele oude openbare en particuliere wasplaatsen te zien.

 

Een bezoek aan dit dorp is een verademing in de zomer

quote icon

Een ideale zomeravond

Het stadhuis bevindt zich op een klein maar sfeervol plein en via enkele trappen daal je af naar de rivier de Muga waar kinderen in de zomer spelen en afkoelen. Op de Plaza Carles Camps staan honderd jaar oude bomen met een paar terrassen die de warme zomeravonden tot een waar genot maken. Naast een klein winkeltje zijn er van die typisch oude bars en restaurants die het dorp nog steeds authentiek en puur houden.

De vele smalle straten lokken je om te komen kijken naar de kleine stokoude stenen huizen met balkons en antieke lantaarns, je kijkt je ogen uit. Het dorp telt ca. 250 inwoners.

Hapje & Drankje

In Sant llorenç de la Muga kun je goed eten, met tussen de middag een uitgebreid ‘menu del dia’ maar ook ‘s avonds zijn de restaurants geopend. En zelfs de menu-gerechten brengen je terug naar het oude Spanje; het is een verademing om hier een avond door te brengen! #bonvidatips

Wij eten graag bij restaurant Samuga met gezellig buitenterras en altijd verse gerechten. Op het centrale pleintje zit echter ook een goede pizzeria en een dorpsrestaurant. Je kunt er altijd wel een hapje eten, het is niet nodig om te reserveren.

Restaurant Samuga
Rambla Passeig 4, 17732 Sant Llorenç de la Muga.
Iedere dag geopend van 12:00 uur tot 23:00 uur.

Op vakantie naar de Costa Brava?

Bekijk onze villa's

Deze vind je misschien ook interessant?